March 2, 2024
Othman Dan Fodio University Teaching Hospital School of Nursing Past Questions

Download Kebbi College of nursing past questions on this page. Are you looking for materials to help you prepare for Kebbi College of nursing entrance examination? If yes, you are lucky! You arrived at the right place to download school of nursing Kebbi past questions and answers. On this page, you will be able to download the past question papers for Kebbi College of nursing. Also, you will be able to access some free Kebbi College of nursing past questions too.

It is important to note that the past questions for Kebbi College of nursing has been compiled and arranged in PDF soft copy. That is to say that you will be receiving the past question papers in a PDF format. This material will be delivered to your email instantly after your order is complete. As you read through, free samples of the past questions you are about to download will be provided for you so as to go through them and also verify the authenticity of the material in view.
To pass Kebbi College of nursing entrance examination, it is very crucial to study past exam questions as it will help you achieve these important benefits. They are:

  • It will help you access hundreds of exam questions that was set in the years past examinations, and not only so, correct and answers solutions have been provided accordingly for each questions so that you don’t have to go through the stress of having to search for solutions answers by yourself.
  • You will be able to understand the exam patterns, format, and also know what to expect in the upcoming examination.
  •  You will identify some repeated questions as they may appear again in the next exams you are about to write.

Can I get Hard Copy?

You can get the hard copy for Kebbi College of nursing entrance exam past questions only after you have first downloaded the PDF soft copy from us. You just need to download the material as a PDF then go to any computer business center to have it printed for you. We provide this material in PDF soft copy and that is the package you will receive in your email or whatsapp immediately. Hard copy is possible through printing but that will be dependent on you. Please informed!

How to Download College of Nursing Kebbi Past Questions

To download the complete past question papers for College of nursing Kebbi, pay the sum of 2,000 Naira to the account details below. Price: N2,000.
First Bank
3133374806
Josephine P. O
After payment, send the depositors name and your email to us via 08100923529. Feel free to call in for your order, confirmation or any assistance.

Free Kebbi College of Nursing Past Questions

In this session, you will be offered free samples of College of nursing Kebbi past questions. Please note that this is limited to only 10 questions per subject except biology which 20 questions will be given. We will be providing these free questions and answers for you to study, based on the subject areas they belong. This is derived from one of the year’s exam past questions.
In the complete material which you are recommended to purchase after studying these samples, there are four subject combinations that make up the past question paper for College of nursing Kebbi.

Kebbi College of Nursing Biology Past Questions and Answers

1. The organ through which food and oxygen are supplied to the human embryo and which also prevents harmful materials from reaching the embryo is the
A. amnion
B. uterus
C. placenta
D. umbilical cord
E. fallopian tube
Correct Answer: C

2. A true fruit is formed from
A. a fertilized ovary and other floral parts
B. a fertilized ovary
C. a fertilized ovary and calyx
D. a fertilized ovary and fleshy receptacle
E. an unfertilized ovary and other floral part
Correct Answer: B

3. Water is required for seed germination to take place because it
A. activates the enzymes
B. softens the testa
C. liberates energy for growth
D. permits radicle growth
E. allow oxygen to diffuse into the seed
Correct Answer: A

4. A fresh Kolanut weighing 1g was put into salt solution. After 3 hour, the kolanut weighed 1.2g. This simple experiment demonstration that
A. the salt solution is more concentrated that the cell sap of the kolanut
B. the cell sap of the kolanut is more concentrated than the salt solution
C. the salt solution has the same concentration as the cell sap of the kolanut
D. kolanut cell can multiply in water
E. the kolanut lost some water molecules to the salt solution
Correct Answer: B

5. The joint between the atlas and axis vertebrae allows for
A. rotatory movement only
B. up and down or nodding movements only
C. rotatory and nodding movements
D. no movement at all
E. slight movement
Correct Answer: A

6. Which of the following food substances is digested in the stomach?
A. Carbohydrate
B. Fats and oil
C. Fats and proteins
D. Proteins
E. Carbohydrates and fats
Correct Answer: D

7. The conversion of excess amino acids into urea occurs in the
A. Kidney
B. pancreas
C. villi
D. liver
E. spleen
Correct Answer: D

8. For pollination and fruit formation, the essential parts of the flower should be the
A. corolla
B. ovary
C. pistil gynoecium
D. ovules
E. receptacle
Correct Answer: C

9. Which one of the following parts of the mammalian body is most closely associated with the production of urine?
A. Malpighian capsule
B. Urinary bladder
C. Ureter
D. Vas deferens
E. Urethra
Correct Answer: A

10. A potometer is used to determine the rate at which a shoot
A. respires
B. sucks air bubbles
C. loses weight
D. absorbs water
E. transpires
Correct Answer: E

11. A green plant growing in a compost pit is feeding
A. holozoically
B. parasitically
C. saprophytically
D. holophytically
E. in none of the above ways
Correct Answer: D

12. The part of the cell solely responsible for respiration is the
A. nucleus
B. nucleolus
C. mitochondria
D. golgi apparatus
E. endoplasmic reticulum
Correct Answer: C

13. In anaerobic respiration, glucose is converted to one of the following
A. Carbon dioxide and water
B. Carbon dioxide only
C. Carbon dioxide and alcohol
D. Alcohol and water
E. water and acetic acid
Correct Answer: C

14. During excretion of urea there is also a corresponding re-absorption of water into the blood. This re-absorption takes place in the
A. uriniferous tubules
B. Bowman’s capsule
C. glomerulus
D. malpighian capsule
E. renal artery
Correct Answer: A

15. If the bark and phloem tissue of a woody shoot are peeled off by ringing, the whole plant will die eventually die because?
A. water does not reach the leaves
B. water and salts remained below the ring portion
C. there is a withdrawal of water from the root by soil
D. manufactured food does not reach the roots
E. the roots store too much water
Correct Answer: D

16. The filament of spirogyra were put into equal volumes of sugar solutions X and Y. After 5 minutes, filaments from solution X had their cells contents rounded up while those from Y were unaffected. The experiment shows that
A. solution X was stronger than Y
B. solution Y was stronger than X
C. Spirogyra used up the sugar in solution X
D. solution X is good for stimulating sexual reproduction in Spirogyra
E. solution Y was less contaminated than X
Correct Answer: A

17. which part of the human brain is concerned with reflexes controlling the rate of heart beat and breathing?
A. Medulla
B. Cerebrum
C. Cerebellum
D. Pineal body
E. Olfactory lobe
Correct Answer: A

18. Which of the following hormones is produced during fright or when agitated?
A. Insulin
B. Adrenalin
C. Thyroxine
D. Pituitrin
E. Progesterone
Correct Answer: B

19. The following are connected with the movement of a reflex action 1 Central nervous 2 Muscles 3 Skin 4 Sensory nerve 5 Motor nerve. Which of the following sequences indicates a correct path?
A. 1-2-3-4-5
B. 2-1-4-5-3
C. 3-4-1-2-5
D. 4-1-5-2-3
E. 3-4-1-5-2
Correct Answer: E

20. Biconcave lenses are used in the correction of an eye defect called?
A. myopia
B. colour blindnes
C. old age
D. hypermetropia
E. weakening of ciliary muscles
Correct Answer: A

Kebbi College of Nursing Physics Past Questions and Answers

1. When a piece of rectangular glass block is inserted between two parallel capacitor,at constant plate area and distance of separation, the capacitance of the capacitor will
A. increase
B. decrease
C. decrease then increase
D. remain constant
Correct Answer: A

2. The ratio of electrostatic force FE to gravitational force FG between two protons each of charge e and mass m, at a distance d is
A. e/4p?oGm
B. e2/Gm2
C. Gm2/4p?oe2
D. e2/4p?oeGm2
Correct Answer: D

3. A cell can supply current of 0.4 A and 0.2 A through a 4.0? and 10.0? resistors respectively.
This internal resistance of the cell is
A. 2.0?
B. 1.0?
C. 2.5?
D. 1.5?
Correct Answer: A

4. The particles emitted when 3919K decay to 3919K is
A. gamma
B. beta
C. electron
D. alpha
Correct Answer: A

5. I. Low pressure.
II. High pressure.
III. High p.d.
IV. Low p.d.
Which combination of the above is true of the conduction of electricity through gases?
A. I and IV only
B. I and III only
C. II and IV only
D. II and III only
Correct Answer: B

6. The current through a resistor in an a.c circuit is given as 2 sin wt. Determine the d.c. equivalent of the current
A. A/v2
B. 2/vA
C. 2 A
D. v2 A
Correct Answer: B
7. The primary coil of a transformer has N turns and is connected to a 120 V a.c. power line. If the secondary coils has 1 000 turns and a terminal voltage of 1 200 volts, what is the value of N?
A. 120
B. 100
C. 1 000
D. 1 200
Correct Answer: B

8. Which of the following metals will provide the greatest shield against ionizing radiation
A. Iron
B. Manganese
C. Alminium
D. Lead
Correct Answer: D

9. The process of energy production in the sun is
A. nuclear fission
B. nuclear fussion
C. electron collision
D. radioactive decay
Correct Answer: B

10. At reasonance, the phase angle in an a.c. circuit is
A. 90°
B. 60°
C. 0°
D. 180°
Correct Answer: C

Kebbi College of Nursing English Language Past Questions and Answers

1. Choose the expression or word which best complete each sentences:
It was a long poem but he learnt it ….
A. off head
B. in memory
C. by heart
D. at heart
E. from memory
Correct Answer: C

2. Choose the correct option that completes the following sentence:
The young teacher was surprised that his promotion was approved by the old inspector who is generally known to ….
A. be generous
B. be friendly to young people
C. like young people
D. be hard to please
E. be very careful
Correct Answer: D

3. Complete the following with the appropriate answer to the question:
John would you mind lifting this box?
A. yes, I mind
B. no, I don’t
C. no, I do
D. yes, I don’t mind
E. no I mind
Correct Answer: B

4. Choose the option nearest in meaning to the underlined statement or words:
Had she asked me earlier, i might have been able to employ him
A. i employed her
B. i did not employ him
C. i did not employ her
D. i employed him
E. i employ neither of the two
Correct Answer: B

5. Choose the option nearest in meaning to the underlined statement or words:
If he were to apologize i would probably forgive him
A. i shall not forgive him even if he apologize
B. he is likely to apologize and be forgiven
C. i shall definitely forgive him if he apologizes
D. if he apologize i shall decide whether or not to forgive him
E. he will not apologize and i will not forgive him
Correct Answer: D

6. Choose the option nearest in meaning to the underlined words:
As he was a gullible leader his followers took advantage of him
A. He was weak and unable to enforce his authority
B. He was partial and unfair in dispensing justice
C. He was simple minded to a fault
D. He was slow to act
E. He was lacking in education and experience in everyday affair
Correct Answer: C

7. Choose the option nearest in meaning to the underlined words:
His summary of the meeting was brief and to the point
A. careful
B. precise
C. accurate
D. exact
E. crucial
Correct Answer: B

8. Choose the option nearest in meaning to the underlined words:
Do you have the same aversion as i do for way film?
A. bitterness
B. dislike
C. criticism
D. indignation
E. preference
Correct Answer: B

9. Choose the option nearest in meaning to the underlined words:
I didn’t think she could be so easily taken in by his pretences
A. flattered
B. deceived
C. enamoured
D. overcome
E. blackmailed
Correct Answer: B

10. Choose the option nearest in meaning to the underlined words :
The crux of the matter is that the president has just become aware of the mismanagement
A. The part of the problem that has just surfaced
B. The result of the matter
C. The most important aspect of the problem
D. The ways to solved the problem
E. The moment of crisis
Correct Answer: C

Kebbi College of Nursing Current Affairs Past Questions and Answers

1. Coronavirus Covid-19 was originated in the Chinese city of
A. Chengdu
B. Guangzhou
C. Wuhan
D. Shenzhen
Correct Answer: C

2. Which country in July 2020 has passed a controversial law to exercise more power over Honk Kong?
A. China
B. Japan
C. United Kingdom
D. United States
Correct Answer: A

3. Who is the founder and current CEO of electric cars manufacturing company “Tesla”?
A. Bill Gates
B. Larry Page
C. Elon Musk
D. Jeff Bezos
Correct Answer: C

4. Who is the current secretary general of the United Nations?
A. Antonio Guterres
B. Ban Ki-moon
C. Kofi Annan
D. Filippo Grandi
Correct Answer: A

5. Environmental activist Greta Thunberg is ————— by nationality.
A. American
B. Swedish
C. Russian
D. Norwegian
Correct Answer: B

6. Who is the founder and current CEO of Amazon?
A. Bill Gates
B. Larry Page
C. Elon Musk
D. Jeff Bezos
Correct Answer: D

7. Currently, —————- has the largest reserves of oil, while ————— is the largest producer of oil.
A. Saudi Arabia, Venezuela
B. Venezuela, Saudi Arabia
C. Nigeria, Russia
D. Russia, Nigeria
Correct Answer: B

8. Which country has the largest reserves of gas, and is also the largest producer of gas?
A. Russia
B. Qatar
C. Iran
D. Saudi Arabia
Correct Answer: A

9. Currently, ———– has the largest reserves of coal, while ——– is the largest producer of coal.
A. Russia, Canada
B. Canada, Russia
C. China, United States
D. United States, China
Correct Answer: D

10. The headquarter of Transparency International is located in
A. Berlin
B. London
C. Paris
D. New York
Correct Answer: A

How to Purchase the Complete Past Question Papers

The price for the complete material is N2,000. Pay the sum of 2,000 Naira to the account details below. Price: N2,000.
First Bank
3133374806
Josephine P. O
After payment, send the depositors name and your email to us via 08100923529. Feel free to call in for your order, confirmation or any assistance.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *